Academie Grimbergen, meer mogelijk dan ooit.

Top

GAG LOGO Cultuurpal(l)et


De Biënnale van de Grimbergse kunstenaars en de Kunst- en Ambachtenroute versmelten vanaf 2021 tot Cultuurpal(l)et, een nieuw tweejaarlijks kunstevenement. Cultuurpal(l)et slaat enerzijds op het schilderspalet en anderzijds op de industriele palletten die een grote rol in onze maatschappij hebben verworven. Deze insteek is dan ook terug te vinden in het nieuwe logo.


Cultuurcentrum Strombeek-Grimbergen, de Academie Grimbergen, het MOT en het gemeentebestuur bundelen de krachten om dit groots kunstevenement uit te rollen. Gedurende de hele maand juni zetten we alle vormen van actieve kunstbeoefening (ambacht, videokunst, muziek, beeldende kunst, graffiti, schilderkunst, toneel, woord…) in de kijker met een ruime overzichtstentoonstelling, open ateliers, optredens, workshops en andere randactiviteiten.


Ben je kunstliefhebber? Kom dan zeker langs.

De maand juni wordt dus dé maand van de Grimbergse kunst waar iedereen welkom is. De ganse maand zal je een centrale tentoonstelling in het cultuurcentrum kunnen bewonderen. Het weekend van 5 en 6 juni vindt de opening plaats met allerlei randactiviteiten en kan je bij kunstenaars en ambachtslieden in hun eigen thuisatelier op bezoek gaan. Dit kan je ook in het laatste slotweekend van 26 en 27 juni, waar een slotconcert van de academie dit evenement zal afsluiten.

 

Ben je kunstenaar? Schrijf je dan in voor Cultuurpal(l)et.

Woon je in Grimbergen of vertegenwoordig je een Grimbergse vereniging, beoefen je een kunstvorm en heb je interesse om deel te nemen aan Cultuurpal(l)et 2021? Geef dan alvast vrijblijvend je gegevens door. We houden je dan verder op de hoogte van dit nieuwe project. Hoe kan je deelnemen? 

 • Je kan deelnemen aan de overzichtstentoonstelling in het cultuurcentrum
  > Maximum 2 recente werken uit 2020-2021.

 • Je kan je atelier openstellen gedurende 2 weekends in juni. 
  > Onder voorbehoud: het weekend 5 & 6 juni 2021 en het weekend 26 & 27 juni.
 • Je kan in je atelier ook plaats bieden voor de werken van een andere kunstenaar.
  > M.a.w. je bent bereid om gastheer te zijn voor een “collega”.
 • Je kiest om je werken tentoon te stellen op een andere locatie. 
  > Je dient zelf contact te leggen met deze “gast”-locatie. 
 

Heb je nog vragen?

Voor meer info kan je terecht bij Lieve De Decker via mail naar: cultuurpallet@grimbergen.be.