Academie Grimbergen, meer mogelijk dan ooit.

Top

GAG LOGO Aanmelden bij mijnACADEMIE


Stappenplan inschrijvingen

Vanaf dit schooljaar 2020 - 2021 verlopen de online inschrijvingen via mijnACADEMIE. Met mijnACADEMIE krijg je toegang tot jouw inschrijving of deze van je kinderen in één van de Vlaamse academies voor beeldende kunsten, muziek, woordkunst-drama en dans.

Om je aan te melden heb je een account nodig. Hieronder de handleiding om een account aan te maken en jezelf of je kinderen aan je account toe te voegen en in te schrijven.

 1. Een nieuwe account maken (registreren)
 2. Een leerling of jezelf toevoegen aan mijnACADEMIE
 3. Een leerling of jezelf inschrijven voor een opleiding
Een nieuwe account maken (registreren)
 1. Surf naar mijnacademie.be
 2. In het zoekveld tik je de naam van de academie of de gemeente: academie Grimbergen of Grimbergen. Klik vervolgens op Zoeken.
 3. Vervolgens klik je op het logo van onze academie.
 4. Via het welkomscherm van de GAMWD Grimbergen klik je op de link Klik hier om jouw account nu te maken.
 5. Vul je voornaam, naam, e-mailadres en wachtwoord in, accepteer de algemene voorwaarden en klik op blauwe knop Account aanmaken
 6. Je ontvangt een e-mail met daarin een link om je e-mailadres te bevestigen. Klik in de e-mail op de blauwe knop om je e-mailadres te bevestigen.
 7. Na de bevestiging van je e-mailadres word je doorgestuurd naar de webpagina van mijnACADEMIE. Je kan je aanmelden met je e-mailadres en wachtwoord via de knop Aanmelden.
 8. Na het goedkeuren van de Algemene Voorwaarden ben je klaar om jezelf of leerlingen toe te voegen en in te schrijven.
Een leerling of jezelf toevoegen aan mijnACADEMIE
 1. Na het aanmelden kan je in het linkermenu klikken op de knop Leerling toevoegen
 2. Vul voornaam, naam, rijksregisternummer, nationaliteit en geboorteplaats in van jezelf of de leerling die je wenst toe te voegen en klik vervolgens op de knop Volgende.
 3. Om een leerling of jezelf te kunnen toevoegen, heb je ook een token nodig. Klik op de link Ik heb geen token en volg de instructie op het scherm. Het token is een getal dat uit 8 cijfers bestaat en wordt naar je e-mailadres gestuurd. Controleer je e-mail en vul het token in en klik op Volgende.
 4. Vooraleer je verder kan met inschrijven, zal je nog gevraagd worden om de contactgegevens te controleren en je akkoord te verklaren met het academiereglement, het pedagogisch project en gebruik van beeldmateriaal.
 5. Je bent nu klaar om in te schrijven
Een leerling of jezelf inschrijven voor een opleiding
 1. Meld je aan bij mijnACADEMIE. Indien je nog geen account hebt, lees dan de stappen hierboven vanaf Een nieuwe account maken.
 2. Kies een gezinslid dat je wil inschrijven.
 3. Voor een herinschrijving staat een voorstel klaar gebaseerd op het logisch vervolg van je huidige inschrijving.
 4. Voor een nieuwe inschrijving kan je best eerst het uurrooster op onze website consulteren. Vervolgens kan je op mijnACADEMIE de studierichting en de vakken selecteren.
 5. Indien je graag een afwijkende inschrijving wil, gelieve een mailtje te sturen naar secretariaat of te bellen naar 02/ 270.82.38
 6. Wil je in een hogere graad of jaar starten vanwege een eerdere opleiding, contacteer ons dan ook via e-mail of telefonisch. We zetten je voorstel op maat klaar dat je nadien via mijnACADEMIE kan bevestigen en betalen.
 7. Bevestig je keuze en ga verder naar betalen en betaal online.
 8. Je ontvangt een kopie van je inschrijving via e-mail.