Nieuwsbrief onleesbaar? Klik hier voor de webversie.
One Earth

Woensdag 6 maart 2024 om 19.30 uur: Concert One Earth

Tijdens dit concert gaan de jongeren van het 3de en 4de jaar muziekatelier liedjes zingen met als thema de aarde. Met medewerking van het ensemble van A. De Groef en pianobegeleiding van G. Grypdonck.


Verboden te lachen

Zaterdag 9 maart 2024 om 11 uur: Voorstelling Verboden Te lachen

Voor deze voorstelling hebben de klassen MuzeWoze en Woordatelier samengewerkt rond de figuur van Alfred Jodocus Kwak.


Slavia

Zaterdag 23 maart 2024 om 19.30 uur: Concert Slavia

Op zaterdag 23 maart 2024 organiseert Het Feniksorkest - onze ALC partner - een concert met het groot orkest en het jeugdorkest. Enkele leerlingen van de academie van Grimbergen zijn lid van het Feniksorkest en zullen dus mee concerteren.

Wat is ALC?

Alternatieve leercontext (ALC) is leren buiten de academie. Voor een deel van je opleiding (bijvoorbeeld een bepaald vak) volg je - onder voorwaarden - de lessen niet in de academie, maar doe je buiten de academie ervaring op. Dat kan bijvoorbeeld in een harmonieorkest, een fanfare, een koor.


Pianodays

Zondag 24 maart 2024: PianoDays

Helemaal in het teken van PianoDays bezorgen Big Band, Brassband en harmonieorkesten uit Vlaams-Brabant je op zondag 24 maart een fantastische muzikale namiddag. De piano, hoe kan het anders, krijgt een prominente plek toebedeeld. Met als hoogtepunt om 17 uur een concert van de K.H. Sint-Genoveva Oplinter met als dirigent onze directeur Bart Stevens en pianist Michel Bisceglia, onze leerkracht piano jazz-pop-rock.

Nog meer PianoDays op zondag 17 maart in Steenokkerzeel met onder andere een concert met Stefan Bracaval onze leerkracht dwarsfluit jazz-pop-rock en Pierre Anckaert oud-leerkracht piano jazz-pop-rock in de academie van Grimbergen. Meer info ...


Agenda


Herinnering fiscaal attest

Leerlingen die in aanmerking komen voor een Fiscaal Attest Kinderopvang hebben het inschrijvingsgeld betaald en zijn jonger dan 14 jaar of 21 jaar indien zwaar gehandicapt. Deze leerlingen werden hiervan door ons in januari 2024 via e-mail op de hoogte gebracht. Je kan de schuldenaar invullen via mijnACADEMIE (www.mijnacademie.be). Doe dit voor 26 februari 2024. Meer info...


Afsluiter

Tussen Chaos en Kosmos

Beeld van het optreden van de leerlingen DJ van Lukas Antipoff tijdens Afrit 7 vrijdag 9/2 Jeugdhuis Bloem (Foto Marjo Vertongen)


Volg onze sterren op sociale media


logo academie

Gemeentelijke Academie Grimbergen

E-mail: secretariaat@academiegrimbergen.be

Tel.: 02/270.82.38

Dit bericht werd gestuurd naar alle leerlingen die bij hun inschrijving via mijnAcademie hebben aangegeven om reclame voor activiteiten van de academie te ontvangen. Je kan deze optie wijzigen door in te loggen op mijnAcademie.be en vervolgens via het linkermenu Leerlingen > naam leerling > Over voornaam leerling de optie Ja, ik wil graag op de hoogte gehouden worden van de activiteiten van de academie te wijzigen.

Privacybeleid
www.academiegrimbergen.be
Archief nieuwsbrief
Agenda