Academie Grimbergen, meer mogelijk dan ooit.

Nieuws

update (2) 13/3/2020

Beste leerlingen,

Beste ouders,

De Nationale Veiligheidsraad heeft beslist om de lessen te schorsen in alle scholen om de verdere verspreiding van het coronavirus in te dijken en de kwetsbare groepen te beschermen. 

Naar aanleiding van deze nieuwe maatregelen, geven wij jullie een laatste (definitieve) stand van zaken met betrekking op de Gemeentelijke Academie Grimbergen.

De lessen en alle andere activiteiten zullen geschorst worden van 14/03 tot en met 04/04/2020.

De lessen op vrijdag 13/03/2020 (vandaag dus) zullen WEL nog doorgaan, dit in de mate van het mogelijke.

De Gemeentelijke Academie Grimbergen zal en kan GEEN opvang voorzien.

In de mate van het mogelijke zullen de leerkrachten via mail of andere kanalen de leerlingen voorzien van les gerelateerde opdrachten. Wij raden de leerlingen dan ook aan om op geregelde basis hun vaardigheden binnen hun domein muziek, woord en dans  te onderhouden en met plezier hun artistieke hobby te blijven beoefenen. 

Meer informatie?

Vriendelijke groeten

Bart Stevens

Directeur Gemeentelijke Academie Grimbergen

update 13/3/2020

Beste leerlingen en ouders, de lessen van vandaag vrijdag 13 maart 2020 gaan door. Vanaf morgen zaterdag 14 maart 2020 zijn de lessen geschorst. Morgen geen les dus. Meer info volgt vandaag nog via e-mail, onze website en onze Facebook pagina.

Met vriendelijke groet, Bart Stevens - directeur

update 12/3/2020

Beste ouders,

Beste leerlingen,

Vanaf vandaag (12/03/2020) gelden er nieuwe richtlijnen n.a.v het Coronavirus in de Gemeentelijke Academie Grimbergen. Deze maatregelen volgen het advies van Onderwijs Vlaanderen, FOD Volksgezondheid en zijn ondersteund door het schoolbestuur, zijnde de Gemeente Grimbergen.

Deze nieuwe richtlijnen gelden al zeker t.e.m. de paasvakantie:

  • We beperken ons louter tot onze kerntaak, met name ‘lesgeven’.

  • We annuleren alle klasconcerten tot aan de paasvakantie waarop publiek verwacht wordt en proberen deze toonmomenten te verzetten naar een latere datum in het schooljaar.

De algemene richtlijnen zijn: vermijd situaties waarbij mensen samenkomen en verminder contacten tussen een mogelijke besmette persoon en gezonde personen.

Als basisprincipe wilt de Gemeentelijke Academie Grimbergen het volgende hanteren:

  • Volwassenen en externen die niet op onze academie moeten zijn, houden we uit de academie en beperken zo het contact tussen leerling(en) en niet-leerling(en)

  • We verzoeken dan ook alle ouders om hun kinderen niet binnen het gebouw te komen afhalen, maar wel buiten aan de uitgang of op de parking. Gelieve de verkeersregels rond het gebouw in de Ruwaal te Grimbergen aub te hanteren, dit zowel voor de veiligheid van je eigen kind als dat van de anderen.

  • Leerlingen uit kwetsbare groepen (65+) krijgen de toelating om tot aan de paasvakantie niet naar de lessen te komen.

De komende weken zal de academie zich daarom beperken tot de essentie: lesgeven dus. 

Alle andere richtlijnen blijven uiteraard van toepassing. U kent deze preventieve maatregelen allemaal.

Wat kan je als ouder doen?

  • Bescherm grootouders die tot de risicogroep behoren en bekijk of je alternatieven vindt voor het brengen en afhalen van je kind naar de academie.

  • Als je kind ziek is, laat het dan zeker niet naar de academie komen.

Deze maatregelen zijn momenteel aan de orde. Als er van hoger hand aanpassingen zullen gebeuren, dan laten wij jullie dat zo spoedig mogelijk weten.

Meer info: www.onderwijs.vlaanderen.be of op www.info-coronavirus.be

Groeten

Bart Stevens

Directeur Gemeentelijke Academie Grimbergen