de
academie
verandert

Gemeentelijke Academie Grimbergen

AGENDA Facebook YouTube Instagram Foto's Nieuwsbrief

OMV

Muziekonderwijs op maat

Als één van de weinige academies in Vlaams-Brabant biedt de academie van Grimbergen aan: muziekonderwijs op maat voor kinderen en jongeren met een specifieke onderwijsbehoefte, een handicap of stoornis. Binnen de lessen orthoagogische muzikale vorming (OMV) krijgen zij de kans om zich muzikaal te ontwikkelen.

We zingen en bespelen verschillende instrumenten. We maken snelle, trage, zachte, luide, hoge, lage muziek.

We leren luisteren naar muziek, naar onszelf en naar elkaar. Ieder zet eigen stappen in zijn muzikale ontwikkeling aan de hand van verschillende werkvormen. Maar genieten van muziek doen we allemaal!

Praktisch

Waar? Gemeentelijke academie Grimbergen Ruwaal 14-16, Grimbergen

Wanneer? Op dit moment zijn er lessen op maandag, dinsdag, woensdag en zaterdag.

Frequentie? De meeste leerlingen volgen wekelijks een half uur individuele les. Sommigen volgen les in kleine groepjes van twee of drie.

Voor wie? Kinderen en jongeren tussen 8 en 18 jaar (bij aanvang eerste schooljaar) die wegens een handicap of stoornis niet terecht kunnen in de gewone muzieklessen.

Door wie? Leerkrachten Lore Thomas en Katrien Hermans studeerden allebei muziektherapie aan het Lemmensinstituut, Leuven. Allebei voegden ze aan dit diploma nog extra opleidingen toe, zodat ze vanuit een brede expertise een muzikale ontwikkeling op maat voor elke leerling kunnen begeleiden.

Prijs? Algemene prijs en voorwaarden van de academie Grimbergen gelden.

Hoe? Wekelijkse les individueel of in kleine groep

Waarom? Omdat muziek een prachtig geschenk is!

Meer info? omv@academiegrimbergen.be