de
academie
verandert

Gemeentelijke Academie Grimbergen

AGENDA Facebook YouTube Instagram Foto's Nieuwsbrief

Aanbod klassiek

Groepslessen

De AMV-lessen (notenleerlessen) in de academie van Grimbergen zijn erg gevarieerd en aangepast aan de wereld van het kind. Zingen staat hierbij centraal.

In de lessen AMC-klassiek (Algemene Muziek Cultuur) is het één van de doelstellingen om, naast de wekelijkse lessen, de leerlingen te betrekken bij het concertgebeuren in de omgeving: Verder worden ook workshops georganiseerd zoals “Sound Painting”

Tal van ensembles werken wekelijks aan samenspel met een boeiend repertoire: koperensembles, fluitensembles, gitaarensembles, klarinettenchoir,strijkensemble en last but not least: een heus symfonisch orkest: “het Grimfonisch Orkest”, dat dit jaar haar 10-jarig bestaan viert. Omwille van hun kwaliteit zijn deze ensembles en samenspelgroepen een integraal deel van het Grimbergse culturele leven. .

Instrumentlessen

Niet enkel de ensembles zij geïntegreerd in het Grimbergse sociale leven, ook de afzonderlijke instrumentklassen dragen hun steentje bij.
Uiteraard worden ook binnen de academie vele kansen gecreëerd waarbij de leerlingen aan een groter publiek tonen wat ze geleerd hebben.
Een voorbeeld hiervan is een intensieve concertweek die “afrit 7” genoemd wordt (afrit 7 op de ring: Grimbergen).
In deze week komen alle instrumenten, talrijke ensembles en tevens ook de AMV-klassen aan bod.

Verder wordt er, naast de klassieke klasconcerten doorheen het jaar, van tijd tot tijd eens een hele dag een een specifiek instrument gewijd.

Wat zeer bijzonder is voor de orkestleden, is het jaarlijkse orkestweekend dat sinds enkele jaren doorgaat in Vaalbeek. Dit weekend wordt steevast ook afgesloten met een spetterend concert.