de
academie
verandert

Gemeentelijke Academie Grimbergen

AGENDA Facebook YouTube Instagram Foto's Nieuwsbrief

Initiatie

Folder initiatie 2016-2017

 

Instrumentinitiatie

In de Gemeentelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans kunnen kinderen vanaf 6 jaar al terecht voor initiatielessen. Deze lessen worden voorzien vanuit de gemeente Grimbergen.

initiatie trompetDe kinderen kunnen kiezen uit een ruim aanbod van instrumenten zoals piano, viool, cello, dwarsfluit, klarinet, koper (trompet) en saxofoon.

initiatie cello

Voor al deze lessen kunnen instrumenten gehuurd worden die aangepast zijn aan de gestalte van de kinderen. De kinderen krijgen elke week een uur les in groepjes van 3 en schrijven zich in per trimester (per 10 lessen).

initiatie dwarsfluit, saxofoon en klarinet

 

MuziMini

Voor 6- en 7-jarigen die al staan te popelen om muziek te maken maar niet kunnen kiezen tussen al die instrumenten, biedt de academie vanaf oktober 2016 de MuziMini aan, een wekelijkse muzikale ontdekkingsreis op kindermaat. Spelenderwijs worden de kinderen vertrouwd gemaakt met ritme en melodie. Aan de hand van creatieve werkvormen in groep ontwikkelen ze hun muzikaliteit en fantasie.

De lessen vinden plaats op zaterdagochtend van 9u tot 10u (1ste leerjaar) en van 10u tot 11u (2de leerjaar).

 

Dansinitiatie

Voor wie graag danst, organiseert de academie reeds lange tijd de cursus dansinitiatie. Deze lessen zijn bestemd voor 6 en 7-jarigen. Meer info hierover vind je terug op deĀ danspagina.

dansinitiatie