de
academie
verandert

Gemeentelijke Academie Grimbergen

AGENDA Facebook YouTube Instagram Foto's Nieuwsbrief

Leerkrachten dans

Kara Gemoets / coördinatie dans

karaKara Gemoets behaalde haar bachelor diploma dans aan het Hoger Instituut voor Dans (huidige School of Arts, Koninklijk Conservatorium, opleiding dans, Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen). Dit heeft ze aansluitend vervolgd met een specifieke lerarenopleiding voor dans aan het Koninklijk Conservatorium. Sinds 2004 is zij verbonden aan danscompagnie les Coryphées onder leiding van Johan Goessens en Ian Steyn. Reeds enkele jaren geeft ze klassiek ballet in balletschool Move-it in Tessenderlo. Ook is ze als lerares klassieke dans verbonden aan de Kunsthumaniora van Brussel.

kara.gemoets@academiegrimbergen.be

Eline Verstraeten

elineEline zette op 3-jarige leeftijd haar eerste danspassen bij Danscenter Clapaja te Sint-Niklaas. Op 6-jarige leeftijd startte zij bij Balletstudio’s Laffont-Du Toit, o.l.v. Johan Goessens en Ian Steyn-Du Toit, waar zij tot op heden nog lessen volgt. In 2006 begon zij te dansen bij het klassieke gezelschap Compagnie Les Coryphées. Hierin danste zij onder meer de hoofdrol in La Sylphide, La Fille Mal Gardée en Giselle. Zij is tot op heden aan dit gezelschap verbonden.
In 2011 werd Eline toegelaten tot Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg en startte de opleiding tot Docent Dans. Tijdens de opleiding danste zij verschillende choreografieën van o.a. Joshua Trebi, De Stilte, Sarah Bostoen en Hendrik Lebon, Raymond Esterhuizen… In juli 2015 studeerde zij af met de specialisaties klassieke en moderne dans. Momenteel is zij als klassieke en moderne dansdocent werkzaam aan de Academie van Gent, Hamme en Grimbergen en bij Factorium Podiumkunsten in Hamme.

eline.verstraeten@academiegrimbergen.be

Lot Jansen

lotLot Jansen begon haar eerste jaar Podiumtechnieken aan het Rits om vervolgens de sprong naar dans/ choreografie te maken. Ze studeerde in 2007 af aan het Hoger Instituut voor dans te Lier( huidige School of Arts, Koninklijk Conservatorium), optie choreografie. De beeldende benadering van beweging op scène inspireert haar, evenals dansinterventies in een specifieke ruimte. Ze werkte o.a. samen met Marc Vanrunxt, Filip Van Huffel en Lu Marivoet. Lots interesse voor de link tussen beweging en ruimte bracht haar bij een verdieping in de theatervormgeving (POPOK 2008-2009). In 2010 startte Lot de opleiding interactieve media aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Anderlecht . Eigen onderzoek en creaties zijn Duo#2 (2014-2015), !Co LAPse KoDe (2012), p-tween (2007), L211 en untrimmed Nails (2005). Naast creatieprojecten geeft Lot ook creatieve ateliers en workshops voor kinderen, jongeren en volwassenen en heeft ze verschillende freelance opdrachten. Ze is lid van het artistieke collectief Mangrove -Tentactile, waarin ze de relatie tussen beweging, ruimte en interactie onderzoekt en eigen projecten kan ontwikkelen.

lot.jansen@academiegrimbergen.be