de
academie
verandert

Gemeentelijke Academie Grimbergen

AGENDA Facebook YouTube Instagram Foto's Nieuwsbrief

Aanbod dans

Wat houden de cursussen in:

Dansinitiatie

Voor kinderen van 6j en 7j wordt een voorbereiding aangeboden op het Klassiek Ballet. Tijdens de lessen ‘dansinitiatie’ wordt veel aandacht besteed aan houding, lenigheid en basispassen en dit door het aanleren van eenvoudige en speelse oefeningen. Er wordt ook gewerkt rond de muzikaliteit en de creativiteit van het kind.

Klassiek Ballet

Vanaf de leeftijd van 8j, kan de leerling instappen in de basisstructuur van het Klassiek Ballet, gebaseerd op het Russische Vaganova-systeem. De klassieke ballettechniek bestaat uit 2 vakken; AABL (algemene artistieke bewegingsleer) behelst de basisopleiding volgens klassieke normen. AT (Artistieke training) beoogt de fixatie en het inoefenen van het aangereikte materiaal in de AABL; daarnaast komen er toepassingen aan bod, als voorbereiding op de dansante praktijk.

Jazz dans

Naast het trainen van de klassieke ballettechniek (2u/week) krijgt het kind vanaf de leeftijd van 8j de mogelijkheid om optioneel een extra les jazz dans te volgen waarbij de nadruk meer wordt gelegd op dynamiek en ritme.

Hedendaagse dans

Vanaf de middelbare graad (12j) willen we met de lessen hedendaagse danstechniek een samenhang brengen van beweging enerzijds en ademhaling, zwaartekracht en andere factoren anderzijds. Hier wordt het lichaamsbewustzijn sterk benadrukt.

Er worden aangepaste lessen georganiseerd voor de doelgroep: volwassenen / jongeren +15j. Dit zijn lessen waar de hedendaagse dans vertrekt van weinig of geen danservaring en die een combinatie brengen tussen techniek oefeningen enerzijds en conditie- en stretchoefeningen anderzijds.